27.7.2015

Muumiamigurumit


Löysin puolitoista vuotta sitten kirjastosta Laura von Knorringin kirjan Mukavat muumiamigurumit ja heti oli päästävä virkkaamaan. Ohjeet ovat helppoja ja mukavia ja muumit syntyivät aika nopasti. Näiden valmistuminen jäi kuitenkin viimeistelystä kiinni, kun ei noiden silmien leikkaaminen oikein ottanut onnistuakseen ja sitten ei oikein kiinnostanut. Huhtikuun lopulla (tänä vuonna) sain sitten lopultakin melkein vuoden odottelun jälkeen muumeille silmät paikoilleen. Toukokuussa sain otettua kuvat ja lopultakin nyt nämä päätyvät tänne asti. Ja paljon tuo lapsonen on näillä jo leikkinyt! Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen jäivät nyt tekemättä, ehkäpä ne vielä joskus tekaisen.

Lankana minulla oli kirjan ohjeesta poiketen Novitan Kotiväki Kartano ja Huvila -langat ja koukut kokoa 2,5 ja 2.

-Ansku-

22.7.2015

Domino-keksit


Olen täällä virkkaillut keksejä lapsen leikkeihin. Nämä ovat valmistuneet automatkoilla ja hiekkalaatikon reunalla istuessa. Englanninkielisen ohjeen löysin täältä, vaikka aika helppo nuo olisi ilman ohjettakin tehdä. Lankana Svarta Fåretin Tilda ja koukku kokoa 2,5.



-Ansku-

7.7.2015

Lahjasetti



Nämä ovat pahasti myöhästynyt 1-vuotis synttärilahja tai ihan ajallaan postitettu 1,5 -vuotis lahja ystävän lapselle. Oli erinäisiä inspiraatio- ja saumuriin liittyviä ongelmia, mutta lahja oli taatusti isompi yllätys tällä tavalla!


Kuvissa mallina lahjan saajan kanssa melko saman kokoinen kuopuksemme. Oli taas mielenkiintoinen kuvaussessio; suurin osa kuvista oli epätarkkoja kun ei kamera pysynyt lapsen vauhdissa mukana! 


Teeppari OB 3/13 Brave Fireman -kaavalla ommeltu, kangas Paapiin ja raitatrikoo Kestovaippakaupalta. Lippapipon norsut marinoitua Noshia ja vuori (josta unohdin ottaa kuvat) harmaata trikoota valkoisilla tähdillä. Ja kaavana taas Noshin ilmaiskaava. Tällä kertaa muistin silittää tukikankaatkin lippaan!

-Marlee-

6.7.2015

Raitatunika


Ompelu into on edelleen bloggaus intoa suurempi... Tämä tunika valmistui jo toukokuussa ja Ansku otti kuvat kuukausi sitten...


Tunikan kaavat piirtelin itse muutaman valmiskaavan pohjalta. Alaosasta olisi pitänyt tehdä leveämpi, koska nyt taskut pullottavat ikävästi. Pitänee jossain vaiheessa ommella ne umpeen. Mutta muuten tykkään kyllä! Kangas Eurokankaan palalaarista.

-Marlee-

2.7.2015

Kierrepullat


Tällä kertaa lapsen leikkeihin valmistui pullia. Täältä löysin ohjeen, jota sitten muokkasin hieman. En virkannut ensin ketjusilmukkaketjua ja siihen pylväitä tai puolipylväitä vaan virkkasin tekniikalla, jossa samaan aikaan tehdään ketjusilmukkaketju ja pylväät. En ole löytänyt tekniikalle suomenkielistä nimeä, englanniksi se on foundation double crochet (pylväs) ja foundation half double crochet (puolipylväs). Youtubesta löytyy hyviä ohjevideoita, joilla noita voi opetella.


Tummanruskea lanka on Svarta Fåretin Tildaa, muut langat Novitan Kotiväki Kartanoa ja Huvilaa. Koukku oli kokoa 2,5.

-Ansku-